Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزانه عبارت و مفاهیم متعدد و صد البته متفاوتی از سوی کاربران فضای مجازی در شبکه‌های اجتماعی و موتور‌های جستجوگر جست و جو می‌شود؛ مفاهیمی که بعضاً با تحولات خبری در جریان ارتباط تنگاتنگی دارند و کاربران به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد آن‌ها هستند. در بسته خبری پیش روی به مهم‌ترین مفاهیم جست و جو شده و بیان دیگر ترند‌های گوگل در چهل و هشت ساعت اخیر اشاره شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش «تابناک»؛ در بازه زمانی مورد اشاره، مفاهیم و عباراتی چون « روسیه و اوکراین»، «دلیل خودکشی زهره فکور صبور»، «افشاگری امین فردین»، «بهنام تشکر»، «ماه شعبان»، «اشکان خطیبی» و... از مهم‌ترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آن‌ها بودند.

روسیه و اوکراین

جنگ روسیه و اوکراین همچنان در صدر اخبار و ترندهای داغ فضای مجازی قرار دارد و بسیاری از کاربران در نقاط مختلف جهان در پی این هستند تا از تازه ترین اخبار و تحولات مرتبط با این جنگ را مطلع شوند.

جنگی که حالا وارد هفته دوم خود شده است و در هفته ای که گذشت در پی آن خسارت های سنگینی به بسیاری از تأسیسات و زیرساخت های نظامی، صنعتی و رسانه ای کشور اوکراین وارد شد و نیز به دنبال عدم توجه روسیه به اخطارهای بین المللی این کشور با انواع تحریم های بین المللی رو به رو شد.

در یکی از تازه ترین اخبار پیرامون این جنگ خبر رسید که کاخ کرملین اعلام کرد، رئیس‌جمهور روسیه در صحبت با رئیس‌جمهور فرانسه بر عزم مسکو برای ادامه عملیات در اوکراین و حفاظت از ساکنان دونباس تاکید کرد. به روایت کرملین، پوتین از ماکرون خواست به تلاش‌ها برای اطمینان از خروج امن شهروندان خارجی از اوکراین ملحق شود.

همچنین در خبری دیگر رسانه ها نوشتند که همزمان با رسیدن گزارش‌ها از در دست‌گرفتن شهر خرسون اوکراین توسط روس‌ها، ولودیمیر زلنسکی مدعی شد که تاکنون ۹ هزار سرباز روس در این نبردها کشته شده‌اند.

به گزارش تارنمای شبکه خبری اسکای نیوز، «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهوری اوکراین اعلام کرد که نیروهای روسیه همچنان با مقاومت شدید اوکراینی‌ها اعم از نظامی و غیرنظامی در سراسر کشور مواجه هستند و هنوز نتوانسته‌اند دولت کی‌یف را سرنگون کنند.

وی مدعی شد که از زمان آغاز تهاجم روسیه به کشورش در یک هفته پیش، نزدیک به ۹ هزار سرباز روس کشته شده اند.

بیشتر بخوانید

تسلط کامل بر شهر خرسون توسط نیروهای روس رای ممتنع چیست؟

در فرهنگ معین، واژه ممتنع ناممکن و فرمان نبردن تعریف شده است. در واقع رای ممتنع یک نوعی از رای میان رای موافق و رای مخالف است و تداعی‌گر این مساله که رای‌دهنده موافق یا مخالف، موضوع رای نیست؛ به این معنی که رای‌دهنده با هدف رای‌گیری به عنوان روش و ابزار مشروع جهت رقابت مسالمت‌آمیز قدرت توافق دارد، اما لایحه، طرح و یا نامزدان حاضر در آن رای‌گیری مورد نظرش نیست.

رأی ممتنع در مجالس مختلف مثل سازمان ملل و حتی مجلس شورای اسلامی کاربرد دارد و مورد استفاده قرار می گیرد. 

به تازگی ایران در سازمان ملل در مورد قطعنامه های ضد روسی سازمان رأی ممتنع داد که این رأی با حواشی رو به رو شد و به ترند گوگل تبدیل شد. 

ایران از رای ممتنع خود به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد که از روسیه خواسته به تجاوز نظامی و حملات خود به اوکراین پایان دهد، دفاع کرد و  مجید تخت روانچی نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نیویورک گفته است "این قطعنامه فاقد عنصر بی‌طرفی و مکانیزم‌های واقع‌بینانه است".

در رای‌گیری دو شب پیش، ایران همراه ۳۴ کشور دیگر از جمله چین به این قطعنامه رای ممتنع داد اما مجمع عمومی سازمان ملل با اکثریت بالا (۱۴۱ رای مثبت از ۱۹۳ رای) با تصویب آن خواستار خروج "فوری" نیروهای روسیه از اوکراین شد و این تهاجم را "به شدیدترین نحو ممکن تقبیح" کرد.

البته قطعنامه در مجمع عمومی پس از آن به رای گذاشته شد که روسیه پیش نویس قطعنامه های شورای امنیت در این باره را با در اختیار داشتن حق وتو، رد کرد.

بیشتر بخوانید

تحلیل زیدآبادی از رای ممتنع ایران به قطعنامه ضد روسی
  دلیل خودکشی زهره فکور صبور

زهره فکور صبور یکی از بازیگران سینما و تلویزیون ایران بود که دو روز پیش به واسطه مصرف قرص جان خود را از دست داد و خیلی زود نامش به صدر جست و جوها آمد.

در رابطه با چرایی و علت خودکشی او رسانه ها گمانه زنی های فراوانی کردند و برخی دلیل مرگ او را به رسانه ها و فعالان رسانه ای خارج از کشور گره زدند.

حمید فراهانی‌راد مجری رسانه تی‌وی پلاس با اشاره به حواشی که طی چند هفته اخیر توسط یک خبرنگارنمای آن سوی آبی برای زهره فکور صبور ایجاد شده بود در اینستاگرامش نوشت: متأسفانه با خبر شدم گویا دلیل اصلی خودکشی خانم فکور حرف‌های خارج از عرف یک به اصطلاح پاپاراتزی فضای مجازی بوده که باعث این اتفاق شده. متأسفم که برای دیده شدن دست به هر کاری می‌زنید. لعنت به بی‌معرفتی‌هاتون. کلاً چی واسه کی مونده که اینقدر حرص می زنین و انسانیت رو زیر پا میذارین؟ بخدا همه‌ش برای خودتون.

بیشتر بخوانید

زهره فکور صبور کیست؟ پاپاراتزی

همچنین به دنبال استفاده حمید فراهانی راد در استوری خود از واژه «پاپاراتزی» این عبارت نیز به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شد که در ادامه در این باره می توانید بیشتر بخوانید.

پاپاراتزی به عکاسانی گفته می‌شود که کارشان تهیه عکس‌های جنجالی از چهره‌های سرشناس به‌ویژه هنرمندان و ورزشکاران و نیز خانواده و نزدیکان آنان و فروش این تصاویر به مجلات مختلف است.

بیشتر بخوانید

پاپاراتزی چیست؟
افشاگری امین فردین

همانطور که اشاره شد در رسانه پیرامون دلیل فوت مرحوم زهره فکور صبور آمده بود که یک خبرنگارنمای خارج نشین برای وی حواشی ایجاد کرده است و همین موضوع سبب بهم ریختگی روانی این بازیگر و در نهایت خودکشی او شده است.

نام این خبرنگارنما امین فردین است. در این رابطه رسانه ها نوشتند چندسالی است که ویدیو‌هایی در یوتیوب بارگذاری می‌شود که محتوای افشاگرانه درمورد برخی مسئولان، خبرنگاران و هنرمندان دارد. این کانال یوتیوبی آرام آرام مشهور شد و با نشانه رفتن مافیای موسیقی در داخل کشور به شهرت رسید و فعالیت‌های خود را گسترش داد. نام مدیر این کانال امین فردین است. گفته می‌شود امین فردین به خاطر افشاگری انجام داده، یکی از عاملان مرگ تلخ زهره فکور صبور نیز است.

همانطور که مدیر رسانه ای تی وی پلاس مدعی شد و امین فردین خود تأیید کرده است، این فرد اخیراً مطالب خارج از عرفی را پیرامون مرحوم فکور رسانه ای کرده است که به همین دلیل برخی عقیده دارند این مطالب در تصمیم به خودکشی این بازیگر موثر بوده است.

سارا غضنفری (خبرنگار) در این باره نوشت: زهره فکور صبور صدتا قرص آرامبخش خورده و تمام! مرگ عجیب سلبریتی‌ها! آدم‌هایی که می‌شناسندش می‌گویند از حرف‌های امین فردین، پاپاراتزی ساکن آلمان عصبانی بوده، آدم نمی‌دونه در سر دیگری چی می‌گذره ولی حواسمون به یک حرف و حرکت باشه. آدم‌ها این روزها خیلی شکننده هستند دوستان عزیز!

بیشتر بخوانید

امین فردین کیست؟ بهنام تشکر

بهنام تشکر یکی از بازیگران معروف و طنزپرداز سینما و تلویزیون ایران است که پیشتر و به واسطه حضور در برنامه جوکر مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته بود.

او به تازگی در میهمان برنامه خندوانه رامبد جوان بود و به همین دلیل دوباره در کانون توجهات قرار گرفت و نامش ترند شد.

بهنام تشکر دو سال پیش و زمانی که هنوز کرونا وارد کشور نشده بود هم میهمان برنامه خندوانه شده بود.

بیشتر بخوانید

بهنام تشکر کیست؟ ماه شعبان

همزمان با حلول ماه مبارک شعبان، نام این ماه نیز به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده است و بسیاری از کاربران در رابطه با این ماه و فضیلت های آن در فضای مجازی جست و جو می کنند.

توضیح بیشتر در مورد ماه شعبان اینکه شعبان یا شَعبان المُعَظّم هشتمین ماه در تقویم هجری قمری، یکی از عزیزترین ماه‌های اسلامی و منسوب به پیامبر(ص). شعبان از ریشه شعب است و از آنجا که در این ماه روزی مؤمنان و حسنه در آن منشعب و بسیار می‌گردد، این ماه شعبان نام گرفت.

امام صادق(ع) در مورد این ماه می‌فرماید: «چون ماه شعبان فرا می‌رسید امام سجاد(ع) اصحاب خود را جمع می‌نمود و می‌فرمود‌ای اصحاب من می‌دانید این چه ماهی است؟ این ماه شعبان است و حضرت رسول (ص) می‌فرمود شعبان ماه من است پس در این ماه برای جلب محبت پیامبر خود و برای تقرّب به سوی پروردگار خود روزه بدارید. به حقّ آن خدایی که جان علی بن الحسین به دست قدرت اوست سوگند یاد می‌کنم که از پدرم حسین بن علی (ع) شنیدم که فرمود شنیدم از امیرالمؤمنین(ع) که هر که روزه بگیرد در ماه شعبان برای جلب محبّت پیامبر خدا و تقرّب به سوی خدا؛ خداوند او را دوست می‌دارد و در روز قیامت کرامت خود را نصیب او می‌گرداند و بهشت را برای او واجب می‌کند.» 

بیشتر بخوانید

فضیلت و اعمال شعبان المعظم اشکان خطیبی

اشکان خطیبی یکی دیگر از بازیگران سینما و تلویزیون ایرانی است که به تازگی نام او نیز به صدر جست و جوهای گوگل آمده است.

به نظر می رسد دلیل این اتفاق به مشکل خوردن دو تئاتری باشد که تهیه کننده و کارگردانی این دو تئاتر بر عهده اوست و اکنون روی پرده هستند.

در همین رابطه روز چهارشنبه خبر رسید که مصدومیت جدی سه بازیگر نمایش «پزشک نازنین» و «چخوف‌خوانی زیر نظر نماینده‌ فدراسیون روسیه» که دو نفر از آن‌ها در هر دو کار حضور دارند، باعث تعطیلی سه‌روزه‌ این نمایش‌ها شد. بر اساس این خبر، «پزشک نازنین» و «چخوف‌خوانی زیر نظر نماینده‌ فدراسیون روسیه» به تهیه‌کنندگی، طراحی و کارگردانی اشکان خطیبی که در پی استقبال زیاد مخاطبان در هفته‌ پایانی دواجرایی شده، در حالی‌ چند ساعت به شروع اجرا تعطیل شد که پزشک معالج ادامه‌ اجرا را بویژه برای یکی از بازیگران آسیب‌دیده خطرناک دانست و درمان فوری را واجب اعلام کرد. این بازیگر از ناحیه‌ گردن و پیش از شروع تمرین نمایش‌ها آسیب دیده است. هر دو نمایش در روزهای چهارشنبه، پنجشنبه و جمعه تعطیل خواهند بود.

بیشتر بخوانید

اشکان خطیبی کیست؟

منبع: تابناک

کلیدواژه: مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور امین فردین زهره فکور صبور بهنام تشکر اشکان خطیبی جنگ روسیه و اوکراین پاپاراتزی مهران مهام ماه شعبان مذاکرات وین اوکراین اختلاف روسیه و اوکراین حمله نظامی روسیه به اوکراین زهره فکور صبور روسیه و اوکراین زهره فکور صبور بیشتر بخوانید اشکان خطیبی سازمان ملل امین فردین بهنام تشکر فضای مجازی ماه شعبان رای ممتنع رسانه ها رسانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۶۵۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعاً روس ها درباره جنگ پوتین چه فکر می کنند؟/ سقوط مخاطبان تلویزیون دولتی در روسیه/ روس ها بیشتر چه کلماتی را در گوگل جست و جو می کنند؟

در 23 ژوئن 2023، یوگنی پریگوژین، رهبر واگنر، شورشی علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به راه انداخت.

به گزارش جماران، فارن پالیسی در این باره می نویسد: تصمیم پریگوژین منجر به برخی از خارق‌العاده‌ترین صحنه‌ها در تاریخ اخیر روسیه شد. هنگامی که نیروهای گروه واگنر کنترل مرکز استان روستوف را به دست گرفتند، جمعیت شهر علناً شورشیان را در آغوش گرفتند و برای آنها غذا و نوشیدنی آوردند و آنها را در مقابل دوربین های تلویزیونی زنده تشویق کردند. زمانی که پریگوژین شخصاً ظاهر شد، اندکی قبل از اینکه سرانجام شورش خود را رها کرد، همه از او استقبال کردند. اینجا چه خبر بود؟ آیا مردم روستوف صرفاً وضعیت پریگوژین را به عنوان گویای حقایق ناخوشایند در مورد حمله به اوکراین تحسین می کردند؟ آیا آنها فقط ناامیدی خود را از بی کفایتی آشکار سران ارتش عادی ابراز می کردند؟ آیا آنها فکر می کردند که واگنر پیروز می شود و در حال انتخاب طرف خود در این مخاصمه بودند؟ آیا آنها از فرصت برای ابراز نارضایتی گسترده تر استفاده می کردند؟ یا همه موارد فوق - یا هیچ کدام؟

شورش پریگوژین تصویر واضحی از مشکلاتی را ارائه می دهد که هر کسی که سعی می کند بفهمد مردم روسیه واقعاً چه فکری می کنند، با آن مواجه است. اما این سوالی است که نیاز به پاسخ فوری دارد. مقابله با رژیم پوتین و جنگ آن علیه اوکراین بسیار سخت تر خواهد بود مگر اینکه سیاست گذاران و استراتژیست ها بتوانند به درک درستی از افکار عمومی روسیه برسند.

پوتین در سخنرانی شب سال نو خود در پایان سال 2023 این دیدگاه را بیان کرد که می‌خواهد روس‌ها  و تا حدی سایرین بپذیرند: مردم روسیه و رهبر آنها یک «جامعه متحد» را تشکیل می‌دهند. در این روایت، بین دیدگاه پوتین برای کشور و آنچه روس‌های معمولی می‌خواهند، فاصله‌ای وجود ندارد و این شامل جنگ در اوکراین می‌شود، که او آن را به عنوان یک مبارزه قهرمانانه (علیه به اصطلاح نئونازی‌ها) به تصویر می‌کشد که به طور گسترده توسط شهروندان حمایت می‌شود.

البته واقعیت نسبتاً پیچیده تر است. این ظاهر اجماع یکپارچه توسط یک دولت پلیسی فراگیر اجرا می شود. یک دستگاه امنیتی عظیم همه چیزهایی را که روس‌ها می‌گویند و انجام می‌دهند زیر نظر دارد. برخی از برجسته‌ترین منتقدان پوتین، مانند ولادیمیر کارا مورزا و ایلیا یاشین، به اتهام انتشار «اطلاعات نادرست» درباره ارتش روسیه و جنگ، در حال گذراندن محکومیت‌های چشمگیر زندان هستند. الکسی ناوالنی، مخالف پیشرو، یکی دیگر از فعالان معروف ضد جنگ، اخیراً در شرایط نامشخصی در زندان درگذشت. اندکی پس از آن، دستیار او  که در تبعید در لیتوانی زندگی می کرد، مورد حمله وحشیانه یک مهاجم با چکش قرار گرفت.

روس های معمولی به خوبی از خطرات ناشی از گفتن حرف نادرست آگاه هستند. سالمندان هنوز خاطرات روشنی از زندگی در زمان رهبران سابق جوزف استالین و لئونید برژنف دارند، خاطراتی که به طرق مختلف به نسل‌های کنونی رسیده است.

لیوبوف سوبول، فعال اپوزیسیون تبعیدی معتقد نیست که روس‌ها مایلند آنچه را که فکر می‌کنند به مسئولان برگزار کننده نظرسنجی‌ ها بگویند: او به فارن پالیسی گفت: «بیشتر اوقات با پاسخ‌هایی که طرفداران دولت را منحرف می‌کند، نتایج غیرقابل اعتمادی دریافت می‌کنید. کسانی که از رژیم پوتین حمایت می کنند صادقانه و آشکار پاسخ خواهند داد، در حالی که افراد مخالف از ترس انتقام، مشکلات در محل کار و سایر مشکلات از گفتن حقیقت و بیان احساسات واقعی خود می ترسند.»

نظرسنجی قابل اعتماد به حداقل میزان اعتماد نیاز دارد و اعتماد عموماً در همه جوامع بسته، نه تنها روسیه، کم است. دقت هر نظرسنجی افکار عمومی منوط به در دسترس بودن پاسخ دهندگانی است که هیچ ترسی از پیامدهای منفی ندارند و می توانند پرسشگران خود را نسبتاً قابل اعتماد بدانند. هیچ یک از این شرایط در روسیه وجود ندارد.

برگزارکنندگان نظرسنجی‌ در همه جا نگران چیزی هستند که آن را سوگیری مطلوبیت اجتماعی می‌نامند ؛ فشار شدید برای گفتن آنچه می‌دانید از شما انتظار می‌رود، اما در حکومت‌های استبدادی، این مشکل بسیار حادتری است. تعداد کمی از روس‌ها ممکن است نظرات واقعی خود را با کسی که نمی‌شناسند و  از طریق تلفن با آنها تماس گرفته در میان بگذارند  و حتی تعداد کمتری نیز احتمالاً نظرات مخالف خود را بیان می‌کند.

اینکه غرب و اوکراین چگونه پیام‌های خود را به جمعیت روسیه می‌فرستند، تا حد زیادی به این بستگی دارد که آنها چقدر خوب روس‌ها و طرز فکر آنها را می شناسند.

پی بردن به احساسات عمومی برای خود پوتین که ارتش کوچکی از نظرسنجی های خود را برای ارزیابی روحیه ملی دارد به همان اندازه مهم است. اما آیا واقعاً می تواند به آنها اطمینان داشته باشد تا آنچه را که نمی خواهد بشنود هم به او بگویند؟ او ممکن است هرگز نتواند خود را از روایت‌های تبلیغاتی خود که به طرز شگفت‌انگیزی با رفتار طرفداران پریگوژین در روستوف در تضاد است، رهایی بخشد.

این مشکل با کسانی که در حال انجام نظرسنجی هستند تشدید می شود. دو مورد از برجسته‌ترین سازمان‌های نظرسنجی در کشور، مرکز تحقیقات افکار عمومی روسیه (VCIOM) و بنیاد افکار عمومی (FOM)، تحت کنترل دولت هستند. سومین مورد، مرکز که توسط گروهی از کارشناسان که در سال 2003 از VCIOM جدا شدند تشکیل شد و  اغلب به عنوان مستقل توصیف می شود،  بارها مورد حمله کرملین قرار گرفته که آن را به عنوان عامل خارجی محکوم کرده است.

دو سال پیش، وب‌سایت مستقل Proekt تحقیقی را منتشر کرد که ادعا می‌کرد  کرملین مستقیما در کار VCIOM دخالت دارد. روزنامه‌نگاران ادعا کردند که VCIOM با تغییر عبارت سؤالات نظرسنجی به روش‌هایی که پاسخ‌های «مناسب» را به پاسخ‌دهندگان القا می کند آنها را تحت فشار قرار می دهند.

همچنین گفته می‌شود که مقامات دولتی برگزارکنندگان نظرسنجی ها را متقاعد کرده‌اند که از نشان دادن روندهای بلندمدت در میزان اعتماد و محبوبیت پوتین در وب‌سایت شرکت خود  خودداری کنند؛ از جمله پایین‌ترین میزانی که در سال 2018 شروع شد، زمانی که موقعیت او به دلیل اصلاحات عمیقاً نامطلوب بازنشستگی تضعیف شد. اعتماد روس ها به رئیس جمهور خود در مارس 2020 به کمترین میزان در 14 سال گذشته یعنی 28.3 درصد کاهش یافت، اگرچه متعاقباً پس از تهاجم گسترده به اوکراین به شدت افزایش یافت.

بر اساس آخرین نظرسنجی لوادا که در ماه مارس منتشر شد، داده‌های لوادا و سایر نظرسنجی‌های مستقل، مانند روسی فیلد و گروه کرونیکل نشان می‌دهد که حمایت عمومی از جنگ همچنان قوی است ؛ 77 درصد. با این حال، لوادا همچنین تاکید کرد که بیشتر پاسخ دهندگان (52 درصد) طرفدار مذاکرات صلح هستند تا ادامه خصومت ها (40 درصد)، که با خواسته های کرملین همخوانی ندارد. 66 درصد از افراد مورد بررسی موافق بودند که روسیه بهای بسیار بالایی را برای تهاجم پرداخت می کند.

ولادیمیر میلوف، فعال اپوزیسیون می نویسد که این یافته ها تصویر حمایت ظاهراً محکم از جنگ را که اغلب در رسانه ها نقل می شود، پیچیده می کند. او استدلال می‌کند که تعداد کل حامیان ذکر شده در نظرسنجی‌ها باید تفاوت‌های مهم بین کسانی که «بی‌قید و شرط» از جنگ حمایت می‌کنند (گروهی که او ۳۵ تا ۴۰ درصد می‌داند) و آن‌هایی که «بیشتر از آن حمایت می‌کنند تا با آن مخالفت»، به تصویر کشیده شود.

او خاطرنشان می‌کند که نظرسنجی‌ها همواره مخالفت شدیدی را با موج دوم بسیج نظامی برای اعزام به خط مقدم نشان داده‌، احتمالاً به همین دلیل است که پوتین تاکنون از صدور دستور آن خودداری کرده است.

میلوف همچنین می گوید که مخاطبان تلویزیون دولتی  روشی که از دیرباز مورد پسند پوتین برای تثبیت پیامش در اذهان مردم بود  در حال کاهش شدید است، که نشانه‌ای از کاهش اعتماد به رسانه‌های رسمی است. او توجه را به تفاوت‌های جمعیتی فاحش در میان پاسخ‌دهندگان جلب می‌کند: حمایت از جنگ در میان افراد مسن و روستایی غالب است، در حالی که در میان جمعیت شهری جوان‌تر در ضعیف‌ترین حالت خود قرار دارد.

اکثریت قریب به اتفاق مردم اساساً بی تفاوت هستند و به نظرسنجی ها و مقامات هر آنچه می خواهند بشنوند را خواهند گفت. برخی از کارشناسان آن را با اصطلاح زیبا "بی تفاوتی آموخته شده" توصیف می کنند.

کارشناسان در حال آزمایش راه‌های جدیدی برای مقابله با مشکل بی اعتمادی به نظرسنجی ها هستند. یکی از این راه ها استفاده از قدرت جمع‌آوری داده‌های اینترنت است.  دو دانشمند علوم سیاسی بریتانیایی، در حال بررسی پرسش‌های جستجوی روس‌ها در گوگل و یاندکس، یک موتور جستجوی داخلی هستند.

این داده‌ها، در میان چیزهای دیگر، نشان می‌دهد که روس‌ها از لحاظ مالی بسیار کمتر از آنچه اغلب ادعا می‌شود احساس امنیت می‌کنند: پرسش‌ها درباره «ورشکستگی»، «تأمین مالی مجدد وام مسکن» و «اهدای کلیه» از آغاز تهاجم افزایش یافته است. جستجوها درباره افسردگی، اضطراب و خودکشی نیز به شدت افزایش یافته است. محققان همچنین افزایش پرسش‌های مربوط به استبداد (از جمله کار مورخ هانا آرنت در مورد توتالیتاریسم و اورول 1984) را دنبال کردند.

برای مدت طولانی، معامله ضمنی میان مردم و کرملین این بوده که پوتین رفاه و ثبات را به ارمغان می آورد و روس ها با سکوت سیاسی به آن پاسخ می دهند. اکنون این معامله با جنگ، با سربازی اجباری، عدم اطمینان اقتصادی شکسته شده است. این روزها حضور رژیم در زندگی شما بسیار زیاد شده است. اکنون در جامعه روسیه افرادی سیاسی شده‌اند که قبلاً به سیاست علاقه نداشتند.

در نهایت یک چیز مسلم است: وقتی کسی به شما می‌گوید که روس‌ها در دیدگاه‌های خود متحد و یکدست هستند، حرف آنها را نپذیرید. فهمیدن اینکه واقعاً در درون آن سرها چه می گذرد آسان نخواهد بود.

دیگر خبرها

  • انتشار مطالب منفی درباره نامزدهای انتخاباتی ممنوع است
  • هشدار پلیس فتا خوزستان درباره انتخابات
  • واقعاً روس ها درباره جنگ پوتین چه فکر می کنند؟/ سقوط مخاطبان تلویزیون دولتی در روسیه/ روس ها بیشتر چه کلماتی را در گوگل جست و جو می کنند؟
  • هشدار پلیس فتا نسبت به شایعات انتخاباتی در خوزستان
  • مقام امنیتی اوکراین در فهرست افراد تحت تعقیب روسیه
  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • اعتراف کی‌یف به دستاورد‌های نظامی روسیه
  • گوگل ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید
  • تحولات اوکراین| اعتراف کی‌یف به دستاوردهای نظامی روسیه
  • اتهامات آمریکا علیه روسیه نفرت‌انگیز و بی‌اساس است